Stichting Jurriaan H. Andriessen

Stichting Jurriaan H. Andriessen is opgericht op 28 december 1998. Het doel van de stichting is het beheer, het bewaren en het in breedste zin uitdragen van het werk en het gedachtegoed van Jurriaan H. Andriessen: beeldend kunstenaar, musicus, componist en schrijver. Daartoe organiseert de stichting onder meer concerten en tentoonstellingen en geeft ze zijn grafische, muzikale en literaire werk uit. Als eerste grote project is in 2002 zijn compositie Portret van Hedwig op diverse podia uitgevoerd in een nieuwe interactieve versie. Een jaar later is het werk uitgebracht op cd.

Het bestuur van Stichting Jurriaan Andriessen bestaat uit drie leden en wordt ondersteund door een Comité van Aanbeveling en een Raad van Advies.
In het Comité van Aanbeveling zitten Louis Andriessen, componist, Joost Swarte, grafisch ontwerper, Paul Witteman, journalist, Mark den Hertog, impressario, Wouter van Dieren, wetenschapper, Marcel Canoy, econoom en Eric Ebbinge, ex-directeur Teylers Museum Haarlem.
De Raad van Advies bestaat uit naaste familieleden van Jurriaan Andriessen.

Voor meer informatie over de stichting kunt u een e-mail sturen naar het bestuur: hlmdebeer[ad]gmail.coml. Als u de stichting wilt ondersteunen, kunt u een financiële bijdrage storten op banknummer NL04 TRIO 0254 767362 ten name van HLM de Beer in Haarlem.