Het Haarlems Interscholair Toernooi

De Stichting Jurriaan H. Andriessen heeft besloten niet meer deel te nemen aan het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) . Dit is een wedstrijd tussen diverse Haarlemse scholen op het gebied van muziek, beeldende kunst, literatuur, cabaret, toneel, dans en mode.

De te winnen prijs bestond uit een oorkonde gemaakt door Joost Swarte en een geldbedrag. De oorkonde heeft het formaat van een elpeehoes, met daarop aan een kant een afbeelding van Jurriaan en een piano en aan de andere kant een deel van Het portret van Hedwig. Helaas is gebleken dat de deelnemende scholen niet genoeg tijd en mogelijkheden hebben, om het in hun lesplan op te nemen.

We hebben in 2014 de prijs toegekend aan twee zeer muzikale leerlingen van het Coornhert Lyceum, dat is toch een school met heel veel muzikaal talent. Misha Wong en Luc Debuyser zijn veelzijdige muzikanten. Ze hebben zowel op de schoolavond als bij de finaleavond van het HIT laten zien dat ze samen en met anderen heel veel kanten op kunnen.
In 2010 en 2011 is de prijs niet uitgekeerd om organisatorische redenen, dus we zijn blij, dat de prijs in 2012 wèl kon worden overhandigd. De winnaars waren dit jaar Noud Bruin en Quinten Heijn, leerlingen van het Coornhert Lyceum met hun nummer 'Eye 'm trapped'.
In 2009 is de prijs uitgereikt aan Coen van Hasselt, leerling aan de Schoter Scholengemeenschap voor zijn tekening De Stad. Hij maakte een zeer gedetailleerde tekening die uitnodigt om lang naar te kijken.
In 2008 is de prijs overhandigd aan Marc Wielart voor zijn compositie De Lucifer. Een stuk voor pianosolo dat grote indruk maakte. Dit jaar hebben zich drie kandidaten aangemeld en we hopen dat het over twee jaar weer zo zal zijn.
In 2007 is de prijs voor het eerst niet uitgereikt. Er was slechts een inzending, die ook niet beantwoordde aan de gestelde opdracht.
In 2006 is de prijs uitgereikt aan de band Operation Variety van Tim Ouwerkerk. Zij speelden tijdens de finale twee nummers met veel enthousiasme en vakmanschap.
In 2005 is de prijs uitgereikt aan Alex Visser voor zijn dynamische afbeelding The real world. Het is een afbeelding van een mysterieuse planeet.
In 2004 is de prijs overhandigd aan Predrag Petrovic voor zijn arrangement van een oud volkslied Djurdevdan. Het lied was in een modern jasje gestoken en Predrag heeft voor alle muzikanten eIn 2003 is de prijs toegekend aan Jan Willem Spanjaart, leerling van het Kennemer Lyceum voor zijn werkstuk Kubissimo, een maquette van een futuristisch gebouw, wat duidelijk geïnspireerd leek te zijn op tekeningen van bouwwerken van Jurriaan.
en bezetting geschreven en daarbij een zeer eigen geluid laten horen.
In 2002 vielen vier leerlingen van het Coornhert Lyceum, The Legendary Beatbugs, in de prijzen met hun compositie Episode Three. Joost Noorden, Joost van der Hoeven, Mark van Gent en Wouter van Paridon bleken virtuoos drum te kunnen spelen.
In 2001 werd de prijs voor het eerst uitgereikt en wel aan Leonie Bot, leerlinge van het Stedelijk Gymnasium voor haar tekening In de Bachzaal. (Het jaar daarvoor had zij al de eerste prijs gewonnen in de categorie muziek: een dubbeltalent.)

Oorkonde (klik om te vergroten) Oorkonde