Concertreeks 2002

In 2002 werd Portret van Hedwig voor het eerst weer uitgevoerd op diverse podia in Nederland.
Bernd Brackman en Kees Wieringa, twee vooraanstaande pianisten, waren bereid gevonden de gehele partituur samen in te studeren en opnieuw uit te voeren. Bijzonder aan de concerten waren de interactieve toevoegingen van Ruud Lanfermeijer, beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in interactieve multimedia producties. Hij werd geassisteerd door Marcel Wierckx (componist) en Peter Schilleman (interactie-ontwerper). Het spel van de pianisten stuurde de interactie tussen muziek en een groot geprojecteerd beeld aan.
Het beeldmateriaal bestond uit de grafische partituur van Portret van Hedwig, afbeeldingen en teksten uit Eldorica en foto's van Jurriaans levenspartner Hedwig anno 2002.
De concerten vonden plaats in Eindhoven (De Witte Dame), Haarlem (Stadsschouwburg), Nijmegen (Theater Lux), Middelburg (Kloveniersdoelen) en Amsterdam. Vooral de concerten in Haarlem en Amsterdam trokken veel belangstelling. Een enkele uitzondering daargelaten was de pers zeer lovend over de concertreeks.

Deze concertreeks was een initiatief van Stichting Jurriaan H. Andriessen in samenwerking met Stichting Gaudeamus. Met financiele ondersteuning van het VSB Fonds, J.C. Ruigrok Stichting, Stichting Kunst Aktiviteiten en de Gemeente Haarlem. Bij de organisatie van de concerten waren betrokken: Erica Baud Management, Amsterdam en de SchoneKunsten|Haarlem.