Optredens en uitvoeringen

Jurriaan vertolkte Het portret van Hedwig diverse malen op televisie. Zijn eerste optreden was in het programma Hier is: ADRIAAN VAN DIS voor de VPRO in 1984. Met de geluidsregistratie ging tot Jurriaans grote ongenoegen een en ander mis. Daarom moest Adriaan van Dis halverwege de uitvoering achter hem gaan staan. Voor de kijker komt deze handeling wel als zeer geïnteresseerd over.
Daarna volgde een optreden in 1985 in het programma Praatpark gepresenteerd door Nelleke van der Kroft voor de AVRO. De Belgische BRT maakte een special over Jurriaan en het Portret, uitgezonden in 1985 in het programma Terloops: De Notenkraker.
Het Eldorian Empire werd belicht door de IKON in het programma Kenmerk in 1991.In deze uitzending werd Eldorica gemengd met interviews met leden van de Club van Rome.
Het Eldorian Empire was ook het onderwerp van de uitzending van NOS Laat in 1991.
In 1988 maakte Olivier Koning een special over Jurriaan, het Portret en het Eldorian Empire met de titel Passies, welke werd vertoond tijdens de Utrechtse Filmdagen en ook op televisie door Veronica werd uitgezonden.
Al deze uitzendingen zijn indertijd op video vastgelegd. Deze video's zijn inmiddels overgezet op dvd en kunnen besteld worden via hedwigdebeer[at]upcmail.nl.

Heel speciaal was de allereerste grote uitvoering van Het portret van Hedwig. In het Concertgebouw te Haarlem werd het in 1983 vertolkt door leerlingen van Muziekschool Zuid Kennemerland. Hiervoor waren veel bewerkingen gemaakt van de diverse stukken van het portret. Het geheel werd uitgevoerd door nagenoeg alle leerlingen en in zo gevarieerd mogelijke bezettingen, van dixieland-band, koor tot harpkwintet.

In 1989 was Het portret van Hedwig onderdeel van de openluchtmanifestatie 'Aanzichten' te Diepenheim. Het portret van Hedwig werd groot getoond in de Johanneskerk. Jurriaan voerde het portret uit op zowel het kerkorgel als op een pianola. Tijdens de openingsdag werd hij daarbij geassisteerd door de toen 16-jarige Folke Nauta uit Diepenheim. Dankzij de geprogrammeerde pianola kon het Portret van Hedwig gedurende de volgende dagen beluisterd worden zonder uitvoerende musici!

Jurriaan trad regelmatig op voor particulieren en bedrijven, alleen of geassisteerd door zijn zuster Nicolette. Na het overlijden van Jurriaan heeft Nicolette nog enkele keren een uitvoering gegeven, waarbij zij op haar beurt werd bijgestaan door Anton Treffers, vriend van Jurriaan en Hedwig.

Op 1 oktober 2017 was de muziek weer te beluisteren. De pianisten Jetje van Wijk en Joke Veltman speelden delen uit het portret, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe muziekseizoen van Muzieksalon Spronk te Breda. Tijdens het spelen werden er ook afbeeldingen uit het boek Eldorica getoond, afgewisseld met details van de partituur.

Op 23 november 2014 heeft de pianist en organist Jaap Stork op uitnodiging van de Andriessen-de Klerkstichting ( andriessendeklerkstichting) een deel van het portret gespeeld tijdens een concert in de Lutherse Kerk te Haarlem. De uitleg die hij over de muziek gaf maakte veel indruk.

25 januari 2013 speelden de pianistes Jetje van Wijk en Joke Veltman delen uit Het Portret van Hedwig tijdens de opening van de vijfde Cultuurnacht van Breda. Later op de avond gaven ze ook 3 concertjes in het Breda's Museum.

Mei 2008 gaf de pianiste Jetje van Wijk een concert in het kasteel van Jablonna, nabij Warschau, tijdens een congres voor nanotechnologen. De muziek werd aangevuld met een videopresentatie, gemaakt door Allert Schallenberg, waarin zowel het portret als afbeeldingen van Eldorica te zien waren. Jetje had de muziek verdeeld in blokken en tussen de blokken muziek was er een Poolse poppenspeler die op simpele wijze de ideeën van Eldorica uitbeeldde.

Op 4 oktober 2008 gaven de pianistes Jetje van Wijk en Joke Veltman in de Nieuwe Veste te Breda een concert, met een videopresentatie gemaakt door Allert Schallenberg. Bijzonder was dat Aafje Franken er een choreografie bij had gemaakt voor drie dansers.

In 2004 vertolkten Kees Wieringa en Bernd Brackman de muziek van het portret in het Museum het Catharina Gasthuis te Gouda. De Grafiek Coalitie Gouda hield een tentoonstelling aldaar, waar Het portret van Hedwig deel van uitmaakte.

In 2002 was de muziek na lange tijd weer life te beluisteren. De pianisten Kees Wieringa en Bernd Brackman traden op verschillende locaties op. Deze concertreeks was georganiseerd door de stichting, in samenwerking met Stichting Gaudeamus en producente Erica Baud. Tijdens het luisteren naar de muziek kon men ook kijken naar een interactieve presentatie gemaakt door interaction designer Ruud Lanfermeijer.