HITprijs 2006

Ook dit jaar was het weer heel aangenaam om bij de diverse uitvoeringen aanwezig te zijn. Het is leuk om te constateren dat er genoeg jongeren zijn, die met veel plezier zelf hun eigen muziek componeren.
In mijn verslag wil ik alleen diegenen noemen, die muziek maken die doet denken aan de muziek van Jurriaan.

Tijdens de finale was er een verrassing: Mike Koot, leerling aan de Schoter Scholengemeenschap. Jong en enthousiast drumt hij op zijn trommel, maar ook op barkruk en oliedrum. Een imponerend optreden en we hopen dat hij hiermee doorgaat.
Met veel genoegen luisterden we naar Eva van Rijn van de Schoter Scholengemeenschap. Haar band Roan, bestaande uit drum, bas, twee gitaren en keyboard ondersteunt haar zang. Ook zij mag er over twee jaar van ons weer bij zijn.
Heel bijzonder is de band van het ECL, genaamd Anti Pavlov Principle. Floris, Alje, Kuno, Craig, drum, bas, gitaar en zang, staan op het podium met een zelfverzekerdheid alsof ze dit elke week doen. Zij voeren nu twee eigen nummers uit. Hun optreden is enthousiast, gedurfd, imponerend en de kracht van de presentatie is ongewoon. Hun muziek is rock en ruig. Vooral de leadzanger Floris, als kleinste van de vijf toch de grootste, heeft een performance (met eindact die je gezien moet hebben) die een gouden toekomst belooft, als hij dit weet vast te houden. Dat ze plezier hebben in het maken en spelen van muziek spat ervan af en we verwachten dat ook zij over twee jaar weer meedoen.

We hebben uiteindelijk besloten de prijs uit te reiken aan de band Operation Variety van leerlingen aan het Mendel College. Deze band bestaat uit de volgende leden: Rilan Ramhane, vocals en keyboard, Daan Baars, vocals en DJ, Kim Bots, saxofoon en vocals, Jelle van Gijtenbeek, drums, en de bandleider Tim van Ouwerkerk, gitaar en vocals.
Hun optreden bij de finale was nog sterker dan die van de halve finale. Sowieso vertoonden ze vakmanschap tijdens de uitvoering van hun eerste nummer. Het orgel weigerde dienst en dat manco vingen ze goed op. In het tweede nummer deed het orgel het gelukkig weer. Hun optreden was ontspannen en ze stonden met veel plezier op het podium. Aan alles was te merken dat ze hun muziek met veel inspiratie componeren. De composities zijn origineel, diverse muziekstijlen worden gemixt, de zangers zingen hun lied echt samen, er wordt gebruik gemaakt van samples en de gitaren doen denken aan Jimi Hendrix. Het is een band met potentie en deze avond kregen ze de zaal plat. We hopen dat ze doorgaan met elkaar en dat nog vele jaren lang.