HITprijs 2014

De prijs is dit jaar uitgereikt aan Misha Wong en Luc Debuyser, leerlingen uit de 6e en 5e klas van het Coornhert Lyceum. Weer heeft het Coornhert laten zien, dat het veel muzikaal talent aantrekt en stimuleert. En dat is zeker ook te danken aan de enthousiaste begeleiding en inspiratie van de muziekdocent Patrick Wildenburg.
Tijdens de schoolavond heeft Luc laten zien, dat hij zowel als solo en als duo op zijn plaats is. Zijn solo: Revelation / this song has no title vertolkte met mooie dissonanten heel duidelijk het noodgedwongen wakker worden na een nacht van dromen. Langzaam gaat de dromerigheid over in het gelaten aanvaarden van de dag. Het stuk had een zwak einde, maar overtuigde zeker. Het duet met Misha Hold me and whisper met de gevoelige zang van Misha begeleid door de akoestische gitaar van Luc was dromerig van sfeer. Ze durven beiden stilte en empathie toe te passen. De zang is zuiver en je kunt horen dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Bij het nummer Birds kregen ze versterking van twee backingvocals en een cajon. Ook deze compositie verklankte de boodschap: in alle vrijheid op weg om grote sterren te worden. Iets van country, iets Everly Brothers, maar een stevige compositie is het. Ook als band laten ze enthousiasme en durf zien, om eigen werk te laten horen aan de hele school. Bovenal: ze hebben overduidelijk plezier in het samen musiceren en hun performance bruist alsof ze dit al jaren doen.

Tijdens de finaleavond in het Patronaat zongen ze tot onze verrassing weer twee andere nummers. Het eerste No one knows was geschreven door Misha en werd door Luc begeleid op een elektrische gitaar. Weer zuiver gezongen, Misha wisselt emotie en volume goed af, het geheel is spanningsvol gecomponeerd. Het tweede nummer I cannot see why is gecomponeerd door Misha èn Luc. Ook met dit nummer laat dit duo zien, dat ze heel veel potentie hebben, vol muzikaal talent zijn en wat zou het geweldig wezen, als ze hier na de middelbare school mee aan de slag gaan. Luc en Misha kunnen samen doorgaan met componeren en het is te hopen dat ze dat nog heel vaak zullen doen.